Voeding kan 24/24, 7/7 afgehaald worden aan onze automaat

Met ons hart voor dieren, is geen enkel probleem te klein of te groot.

Hoewel we geen dierenkliniek zijn, kunnen wij heel veel (gespecialiseerde) behandelingen binnenshuis uitvoeren. Indien wij een behandeling niet zelf kunnen doen, verwijzen we jou graag door naar een specialist waar wij het volste vertrouwen in hebben.

Jaarlijkse controles & standaard operaties

Complexe operaties & andere behandelingen

Vaccinaties op maat

Na bespreking van jouw plannen en activiteiten met jouw huisdier, dienen wij de nodige vaccinaties toe. Via een VacciCheck kunnen wij ook de status van de reeds toegediende vaccinaties nakijken (dit wordt ook titeren genoemd). Op deze manier vermijden we overvaccinatie en kunnen we nakijken welke vaccins echt nodig zijn om jouw dier optimaal te beschermen.

Huidproblemen & allergieën

Huidproblemen worden bij ons volledig opgevolgd. Indien nodig, werken wij samen met een dermatoloog.

Renée Rozemeijer

Orthopedie voor huisdieren

Onze praktijk is volledig uitgerust voor een orthopedisch onderzoek (digitale RX, echografie, …). Na 2 jaar ervaring bij een specialist, met daaropvolgend regelmatig bijscholingen in diagnose- en operatietechnieken, staat orthopedie bij Cuvelier, hoog in het vaandel.

Bij ons kan je terecht voor de meest voorkomende orthopedische ingrepen, waaronder:

  • Eenvoudige fracturen
  • Kruisbandherstel met Ligafiba
  • Mediale patellaluxatie bij kleine hondenrassen
  • Heupkop- en pootamputatie bij katten en kleine honden

Voor deze operaties is onze praktijk uitgerust met de benodigde materialen (gas anesthesie, speciale boormachines, electrocauter en multi parametermonitoring (EKG), ademhalingsfrequentie en diepte, pulsoxy) om de operatie zo veilig mogelijk te maken voor uw dier. Voor de complexere gevallen verwijzen we je graag door naar de gepaste specialist, om uw huisdier de beste zorg te garanderen.

Kris De Ceulaer

Osteopathie

In onze praktijk werken we nauw samen met dierenarts / osteopaat / acupuncturist Kris De Ceulaer. Dankzij haar branche kunnen wij specifieke zorgen bieden aan jouw huisdier. 

Oudere dieren, sporthonden, dieren met plots verlies van functie in de achter- en/of voorbenen of plotselinge pijnsymptomen zijn vaak onze patiënten. Soms gaat dit gepaard met maag- en darmproblemen waarbij een goed gericht voedingsadvies de behandeling ondersteunt. 

Professioneel voedingsadvies

We hebben voor elk wat wils, of dit nu brokken (koud geperst of geëxtrudeerd), KVV, Barf of zelfgemaakte stoofpotjes zijn. Wij garanderen een gezonde voeding die geen tekorten veroorzaakt. Voeding waarbij u én uw huisdieren een goed gevoel hebben. 

Aarzel niet om ons om advies te vragen, wij helpen je de beste optie voor jouw dier uit te zoeken.

Afhalen van voeding​

Aan onze automaat kan je altijd (24/24, 7/7) terecht voor het afhalen van voeding. Benodigde medicatie is bij ons ook steeds te verkrijgen.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0

Sarah Andries

Sarah van KatteZacht is een professioneel kattentrimster die exclusief samenwerkt met onze praktijk. Sinds 2019 is KatteZacht de referentie voor een kat- en vachtvriendelijke verzorging in Bornem en het Waasland. Een tweetal keer per maand is Sarah (op afspraak) aanwezig in de praktijk en helpt ze jouw kat zich weer goed te voelen in zijn/haar vel. Je kan de afspraak vachtverzorging combineren met een medische controle indien gewenst. Een afspraak inboeken doe je door contact op te nemen via sms/Whatsapp op het nummer 0485 30 72 48 – Sarah stemt dan verder met jou en met de praktijk af.

Klanten van de praktijk zijn ook steeds welkom in de gezellige trimstudio in Temse voor een afspraak. Voor meer informatie over hoe Sarah werkt, kan je een kijkje nemen op de socials van KatteZacht of op www.kattezacht.be

Olivier Legros

Hallo, ik ben Olivier en ik ben afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent in 2011. Na het afstuderen heb ik in enkele dierenklinieken gewerkt om uiteindelijk terecht te komen bij Dierenartsen Amana. Ik volg regelmatig bijscholingen maar in het bijzonder leg ik me toe op de cardiologie.

Kris De Ceulaer

Hallo, Ik ben Kris en ik ben in 2004 afgestudeerd als dierenarts. Ik begon mijn loopbaan aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde daar een doctoraat in 2011. Ik wist op dat moment dat ik niet heel mijn leven aan de Universiteit wilde werken en heb verder gestudeerd voor Osteopathie bij dieren, eerst in Nederland, dan in Frankrijk. In 2010 behaalde ik het diploma en startte ik Dierenosteopaat.be, mijn praktijk. Dit heb ik aangevuld met een diploma acupunctuur bij dieren in 2016, en Chinese Voedingsleer. Mijn behandelingen bestaan dus uit het opmaken van een energetische balans, al of niet acupunctuur indien nodig, en dan het loswerken van de spanningen met osteopathie. 

Ik werk in 2 praktijken maar voornamelijk bij Dierenartsen Amana. Ik volg bijscholingen in binnen- en buitenland en geef ook les in het vakgebied van osteopathie bij dieren.

Geoffrey Cuvelier

Hallo allemaal, Mijn naam is Geoffrey en ik ben afgestudeerd als dierenarts in 2004. Na bijna 4 jaar in een orthopedische praktijk en verschillende 1e lijn praktijken gewerkt te hebben, besloot ik om in 2008 mijn eigen praktijk in Bornem op te richten. Dit was het begin van de dierenartsenpraktijk Cuvelier. Na verloop van tijd kwamen er meer dierenartsassistenten en dierenartsen met mij samenwerken en besloten we in 2023 om de praktijk te hernoemen naar Dierenartsen Amana. 

Ik volg regelmatig bijscholingen in de algemene diergeneeskunde, maar ook specifiek in de chirurgie, interne diergeneeskunde en medische beeldvorming (RX en echografie).    

Verder zit ik ook in het bestuur van de dierenwelzijnsraad van Bornem, die levert advies naar de gemeente dat betrekking heeft op het algemeen welzijn van alle dieren in onze gemeente, en in het bestuur van de Regionale Rivierenland, een vereniging die bijscholingen organiseert voor dierenartsen in Vlaanderen.

Renée Rozemeijer

Hoi, ik ben Renée en ik ben afgestudeerd als dierenarts in 2020 aan de Universiteit in Gent.. Na mijn afstuderen ben ik opzoek gegaan naar een dierenartsenpraktijk die aansluit bij mijn visie als dierenarts en ben zo terecht gekomen bij Dierenartsen Amana. Hier behandel ik graag al jullie viervoeters en volg ik in het bijzonder de allergie- en huidpatiënten op. 

Ik volg regelmatig bijscholingen in de algemene diergeneeskunde, dermatologie, allergieproblemen, voeding en bijzondere huisdieren.