Voeding kan 24/24, 7/7 afgehaald worden aan onze automaat

Ons team met een hart voor dieren

Dierenartsenpraktijk Amana is niet zomaar een standaard praktijk. Onze behandelingen hebben steeds het beste voor het dier voor ogen. Wij staan altijd klaar voor de algemene gezondheidscontrole van jouw huisdier, maar ook voor specifieke behandelingen ben je meer dan welkom.

Waarom kiezen voor dierenartsen Amana

Een duurzame band met dier en baasje. Samenwerken in vertrouwen, dat zit in ons DNA. Om een huisdier optimaal te omringen, van dagelijkse verzorging tot ziektebehandeling, vormen we een team met de baasjes. Zo creëren we de ideale omkadering, zowel thuis als in onze dierenartsenpraktijk. Met de zorg voor elk dier als onwrikbare focus.

Hoe maakt dierenartsen Amana een verschil?

Problemen aanpakken vanaf de kern. We kijken verder dan de symptomen. Uiteraard behandelen we onze pluizige cliënten doeltreffend, maar zoeken tegelijk naar de oorzaak van hun ongemakken.

Om die visie verder vorm te geven, investeerden we sterk in diagnostiek. We bieden alle eerste- & een deel tweedelijnszorg aan, met onder meer infrastructuur voor echo’s, RX en lasertherapie. Ook standaard ingrepen en sommige complexere operaties voeren we uit met kennis van zaken, in onze eigen praktijk. Zo zijn kleine huisdieren bij ons op elk moment in goede handen.

Wat biedt dierenartsen Amana concreet aan?

Multidisciplinair team voor gezelschapsdieren. Met vier dierenartsen en twee assistenten hebben we een multidisciplinair team voor gezelschapsdieren. Honden, katten, konijnen en knaagdieren krijgen in onze praktijk de beste zorgen. Van jaarlijkse controle en inentingen tot voedingsadvies of de behandeling van complexe aandoeningen.

Elke medewerker legde zich op specifieke aspecten toe, denk maar aan orthopedie of cardiologie. Zo heb je steeds een aanspreekpunt met de juiste kennis, die jou graag actief bij de zorg van je dier betrekt.

Het team

Met ons hart voor dieren, is geen enkel probleem te klein of te groot.

Hoewel we geen dierenkliniek zijn, kunnen wij heel veel (gespecialiseerde) behandelingen binnenshuis uitvoeren. Indien wij een behandeling niet zelf kunnen doen, verwijzen we jou graag door naar een specialist waar wij het volste vertrouwen in hebben.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0

Geoffrey Cuvelier

Hallo allemaal, Mijn naam is Geoffrey en ik ben afgestudeerd als dierenarts in 2004. Na bijna 4 jaar in een orthopedische praktijk en verschillende 1e lijn praktijken gewerkt te hebben, besloot ik om in 2008 mijn eigen praktijk in Bornem op te richten. Dit was het begin van de dierenartsenpraktijk Cuvelier. Na verloop van tijd kwamen er meer dierenartsassistenten en dierenartsen met mij samenwerken en besloten we in 2023 om de praktijk te hernoemen naar Dierenartsen Amana. 

Ik volg regelmatig bijscholingen in de algemene diergeneeskunde, maar ook specifiek in de chirurgie, interne diergeneeskunde en medische beeldvorming (RX en echografie).    

Verder zit ik ook in het bestuur van de dierenwelzijnsraad van Bornem, die levert advies naar de gemeente dat betrekking heeft op het algemeen welzijn van alle dieren in onze gemeente, en in het bestuur van de Regionale Rivierenland, een vereniging die bijscholingen organiseert voor dierenartsen in Vlaanderen.

Renée Rozemeijer

Hoi, ik ben Renée en ik ben afgestudeerd als dierenarts in 2020 aan de Universiteit in Gent.. Na mijn afstuderen ben ik opzoek gegaan naar een dierenartsenpraktijk die aansluit bij mijn visie als dierenarts en ben zo terecht gekomen bij Dierenartsen Amana. Hier behandel ik graag al jullie viervoeters en volg ik in het bijzonder de allergie- en huidpatiënten op. 

Ik volg regelmatig bijscholingen in de algemene diergeneeskunde, dermatologie, allergieproblemen, voeding en bijzondere huisdieren.

Olivier Legros

Hallo, ik ben Olivier en ik ben afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent in 2011. Na het afstuderen heb ik in enkele dierenklinieken gewerkt om uiteindelijk terecht te komen bij Dierenartsen Amana. Ik volg regelmatig bijscholingen maar in het bijzonder leg ik me toe op de cardiologie.

Kris De Ceulaer

Hallo, Ik ben Kris en ik ben in 2004 afgestudeerd als dierenarts. Ik begon mijn loopbaan aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde daar een doctoraat in 2011. Ik wist op dat moment dat ik niet heel mijn leven aan de Universiteit wilde werken en heb verder gestudeerd voor Osteopathie bij dieren, eerst in Nederland, dan in Frankrijk. In 2010 behaalde ik het diploma en startte ik Dierenosteopaat.be, mijn praktijk. Dit heb ik aangevuld met een diploma acupunctuur bij dieren in 2016, en Chinese Voedingsleer. Mijn behandelingen bestaan dus uit het opmaken van een energetische balans, al of niet acupunctuur indien nodig, en dan het loswerken van de spanningen met osteopathie. 

Ik werk in 2 praktijken maar voornamelijk bij Dierenartsen Amana. Ik volg bijscholingen in binnen- en buitenland en geef ook les in het vakgebied van osteopathie bij dieren.

Elise De Clerck

Hallo iedereen! Mijn naam is Elise, net zoals Tine assisteer ik de dierenartsen bij Amana. Ik heb een bachelordiploma Agro-en Biotechnologie, optie Dierenzorg op zak. Dankzij deze studie kon ik van mijn hobby mijn beroep maken; namelijk, dieren!

Zelf ben ik het baasje van 3 honden en 2 paarden. Naast mijn job als dierenartsassistente heb ik ook mijn eigen bedrijf, “Essential Horsemanship”. Daar is mijn doel om mensen en paarden te begeleiden naar een harmonieuze samenwerking. 

Ik kijk er enorm naar uit om jullie en jullie dieren te leren kennen in onze praktijk! 

Tine Claes

Hoi! Ik ben Tine, samen met Elise assisteer ik bij Amana de dierenartsen tijdens hun consultaties en operaties. Wij proberen er elke dag voor te zorgen dat jij en je huisdier op hun gemak zijn in onze praktijk.

Net zoals Elise ben ik afgestudeerd in de richting Agro- en Biotechnologie, optie Dierenzorg. Ik ben opgegroeid met dieren en doorheen heel mijn leven zijn zij een belangrijk onderdeel van mij geweest. Die studierichting en deze job waren een vanzelfsprekend gevolg. Daarom kan ik zeggen dat ik dit met heel mijn hart doe.

Thuis rekenen er twee honden, twee katten, twee konijnen en een leuk groepje vissen op mij.

Sarah Andries

Sarah van KatteZacht is een professioneel kattentrimster die exclusief samenwerkt met onze praktijk. Sinds 2019 is KatteZacht de referentie voor een kat- en vachtvriendelijke verzorging in Bornem en het Waasland. Een tweetal keer per maand is Sarah (op afspraak) aanwezig in de praktijk en helpt ze jouw kat zich weer goed te voelen in zijn/haar vel. Je kan de afspraak vachtverzorging combineren met een medische controle indien gewenst. Een afspraak inboeken doe je door contact op te nemen via sms/Whatsapp op het nummer 0485 30 72 48 – Sarah stemt dan verder met jou en met de praktijk af.

Klanten van de praktijk zijn ook steeds welkom in de gezellige trimstudio in Temse voor een afspraak. Voor meer informatie over hoe Sarah werkt, kan je een kijkje nemen op de socials van KatteZacht of op www.kattezacht.be