Voeding kan 24/24, 7/7 afgehaald worden aan onze automaat

STRESS – Tijdens de feestdagen, wat nu?

De dagen worden korter, het is weer (te) snel donker en het wordt kouder. Maar laten we niet vergeten dat dit ook betekent dat Kerst en Oud en Nieuw dichterbij komen! Hoewel de feestdagen voor velen een tijd van vreugde en vermaak zijn, kunnen ze voor sommigen overweldigend en stressvol zijn. Tijdens deze periode draait alles om familie en vrienden, gezelligheid aan een goed gevulde eettafel. Maar onze verlegen of nerveuze huisdieren zien dit misschien anders en geven de voorkeur aan rust en vertrouwdheid.

Onrustige tijden. Het bezoek van gasten en veranderingen in routines kunnen stress veroorzaken. Zelfs aanpassingen in huis, zoals het verplaatsen van meubels of het toevoegen van kerstversieringen, kunnen vertrouwde plekjes onveilig maken en onze viervoeters onrustig maken.

Extra comfort is belangrijk. Vooral rond de jaarwisseling ervaren veel huisdieren angst en stress door vuurwerk. Harde knallen, lichtflitsen en trillingen kunnen hen nerveus maken. Gelukkig zijn er manieren om hiermee om te gaan. Vermijd blootstelling aan de prikkels of verminder de intensiteit ervan door ramen en deuren gesloten te houden, gordijnen te sluiten en achtergrondgeluiden te gebruiken. Maak ook een veilige plek met een deken of verplaats een schuilplek naar een rustigere plek in huis.

Steun je dier. Eigenaren spelen een cruciale rol in het bieden van steun. Blijf rustig tijdens harde knallen; je huisdier zal jouw gedrag als voorbeeld nemen. Als je huisdier schrikt, geef ze dan de tijd om te herstellen, vermijd overmatig aaien, maar negeer ze ook niet.

Als deze tips niet genoeg zijn, overweeg dan ondersteunende medicatie.

Natuurlijke middelen zoals Zylkene en Telizen kunnen helpen, evenals een Thundershirt en Veggiedent Zen. Adaptil verspreidt synthetische feromonen voor een gevoel van veiligheid. Bij extreme angst kan kalmerende medicatie overwogen worden.

Kies voor veilige voeding Voor degenen die van de feestdagen genieten, let op wat je huisdieren eten. Vermijd voedsel als chocolade, druiven, rozijnen, uien, knoflook, gekookte/verhitte botjes, gewichtsdragende botjes, alcohol en koffie. Bij vermoedelijke inname van schadelijk voedsel, neem onmiddellijk contact op met een dierenarts.

Laten we samenwerken om de feestdagen voor onze huisdieren zo vredig mogelijk te maken. Bedankt voor jullie liefde en toewijding aan de gezondheid en het welzijn van je huisdieren.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0

Sarah Andries

Sarah van KatteZacht is een professioneel kattentrimster die exclusief samenwerkt met onze praktijk. Sinds 2019 is KatteZacht de referentie voor een kat- en vachtvriendelijke verzorging in Bornem en het Waasland. Een tweetal keer per maand is Sarah (op afspraak) aanwezig in de praktijk en helpt ze jouw kat zich weer goed te voelen in zijn/haar vel. Je kan de afspraak vachtverzorging combineren met een medische controle indien gewenst. Een afspraak inboeken doe je door contact op te nemen via sms/Whatsapp op het nummer 0485 30 72 48 – Sarah stemt dan verder met jou en met de praktijk af.

Klanten van de praktijk zijn ook steeds welkom in de gezellige trimstudio in Temse voor een afspraak. Voor meer informatie over hoe Sarah werkt, kan je een kijkje nemen op de socials van KatteZacht of op www.kattezacht.be

Olivier Legros

Hallo, ik ben Olivier en ik ben afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent in 2011. Na het afstuderen heb ik in enkele dierenklinieken gewerkt om uiteindelijk terecht te komen bij Dierenartsen Amana. Ik volg regelmatig bijscholingen maar in het bijzonder leg ik me toe op de cardiologie.

Kris De Ceulaer

Hallo, Ik ben Kris en ik ben in 2004 afgestudeerd als dierenarts. Ik begon mijn loopbaan aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde daar een doctoraat in 2011. Ik wist op dat moment dat ik niet heel mijn leven aan de Universiteit wilde werken en heb verder gestudeerd voor Osteopathie bij dieren, eerst in Nederland, dan in Frankrijk. In 2010 behaalde ik het diploma en startte ik Dierenosteopaat.be, mijn praktijk. Dit heb ik aangevuld met een diploma acupunctuur bij dieren in 2016, en Chinese Voedingsleer. Mijn behandelingen bestaan dus uit het opmaken van een energetische balans, al of niet acupunctuur indien nodig, en dan het loswerken van de spanningen met osteopathie. 

Ik werk in 2 praktijken maar voornamelijk bij Dierenartsen Amana. Ik volg bijscholingen in binnen- en buitenland en geef ook les in het vakgebied van osteopathie bij dieren.

Geoffrey Cuvelier

Hallo allemaal, Mijn naam is Geoffrey en ik ben afgestudeerd als dierenarts in 2004. Na bijna 4 jaar in een orthopedische praktijk en verschillende 1e lijn praktijken gewerkt te hebben, besloot ik om in 2008 mijn eigen praktijk in Bornem op te richten. Dit was het begin van de dierenartsenpraktijk Cuvelier. Na verloop van tijd kwamen er meer dierenartsassistenten en dierenartsen met mij samenwerken en besloten we in 2023 om de praktijk te hernoemen naar Dierenartsen Amana. 

Ik volg regelmatig bijscholingen in de algemene diergeneeskunde, maar ook specifiek in de chirurgie, interne diergeneeskunde en medische beeldvorming (RX en echografie).    

Verder zit ik ook in het bestuur van de dierenwelzijnsraad van Bornem, die levert advies naar de gemeente dat betrekking heeft op het algemeen welzijn van alle dieren in onze gemeente, en in het bestuur van de Regionale Rivierenland, een vereniging die bijscholingen organiseert voor dierenartsen in Vlaanderen.

Renée Rozemeijer

Hoi, ik ben Renée en ik ben afgestudeerd als dierenarts in 2020 aan de Universiteit in Gent.. Na mijn afstuderen ben ik opzoek gegaan naar een dierenartsenpraktijk die aansluit bij mijn visie als dierenarts en ben zo terecht gekomen bij Dierenartsen Amana. Hier behandel ik graag al jullie viervoeters en volg ik in het bijzonder de allergie- en huidpatiënten op. 

Ik volg regelmatig bijscholingen in de algemene diergeneeskunde, dermatologie, allergieproblemen, voeding en bijzondere huisdieren.